Roda de premsa per presentar la descoberta de nous negatius de Francesc Boix


1 agost 2013 , per Fotoconnexió Notícies. Comentaris tancats a Roda de premsa per presentar la descoberta de nous negatius de Francesc Boix

francesc boix22

Aquest dimecres , 24 de juliol, ha tingut lloc al Cercle Artístic de Sant Lluc una roda de premsa de la Comissió de la Dignitat amb el suport de Fotoconnexió per a presentar l’autoria dels aproximadament 1400 negatius de la Guerra Civil adquirits ara fa uns 4 mesos i dels quals se’n desconeixia l’autoria. Després d’intenses investigacions, avui estem en condicions d’afirmar qui era l’autor d’aquelles imatges que un soldat es va endur durant la retirada de la Guerra Civil i que van restar amagades durant setanta anys.

Les imatges de guerra que es conservaven en una caixa de fusta van ser fetes per Francesc Boix i les de Barcelona i pobles de la rodalia, conservades en dues caixes de llauna, van ser fetes pel seu pare Bartomeu Boix.

Bartomeu Boix era un sastre del Poblesec lligat al corrent sindicalista de la CNT trentista i al moviment polític catalanista republicà . El 1920 va néixer el seu fill Francesc que es va aficionar a la fotografia de la ma del pare el qual tenia un laboratori amateur a la botiga del carrer Margarit. Als 14 anys Francesc Boix va entrar a treballar d’aprenent a la casa de fotografia Romagosa.

En esclatar la Guerra Civil, Francesc Boix encara no havia fet els 16 anys però ja treballava de fotògraf en la revista Juliol de les JSU on va publicar diverses fotografies. Devia ser a finals del 1937, quan ja tenia disset anys, que es va incorporar-se a la 30 divisió on faria de fotògraf, recollint les imatges conservades entre la zona del front d’Aragó: de Pancrudo, Martín del Rio a Fuentes de Ebro fins al front del segre a la zona de Vilanova de la Barca, Linyola, Montgai i Vilanova de Meià, a la serra de Sant Mamet.

Si voleu més informació sobre aquesta notícia podeu consultar l’apartat de projectes del nostre web: http://www.fotoconnexio.org/projectes/fons-francesc-boix/

Els comentaris estan tancats.Últimes notícies

Informa't de les últimes notícies relacionades amb el funcionament de Fotoconnexió i/o amb l'activitat dels seus socis. Si vols compartir alguna informació amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte.

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió. 18/01/16

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió celebrada a les Cotxeres de Sants el dilluns 18 de gener de 2016.

Visita exposició “Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat”. 20/02/16

Visita guiada a l’exposició Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat (Sabadell, 1909-1936) a càrrec d’Isabel Pardo i David Gonzàlez tècnics de la...

Visita exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda”. 16/02/16

Visita guiada a l’exposició Distinció. Un segle de fotografia de moda a càrrec de Juan Naranjo, comissari de la mostra.

L’exposició Distinció. Un segle de...