Fototertúlia del 6/10/2014 i 3er aniversari de Fotoconnexió


9 octubre 2014 , per Fotoconnexió Notícies. Comentaris tancats a Fototertúlia del 6/10/2014 i 3er aniversari de Fotoconnexió

Fototertúlia del 6/10/2014 i 3er aniversari de Fotoconnexió

La xerrada del dilluns 6 d’octubre va ser a càrrec de José Manuel Torres, historiador de la fotografia, autor de La retina del savi. Un segle de fotografia científica a Barcelona (1839-1936), fotoconnectat i membre del grup de fotografia científica de la ciutat.

Amb bona assistència de públic i sota el títol Els amics d’Arissa. Antoni Arissa i l’Agrupació Fotogràfica Saint-Victor. L’evolució de la fotografia a Sant Andreu de Palomar entre 1922 i 1936. José Manuel fa anys que investiga sobre la història de l’associació Saint Victor i de la fotografia en aquest barri de Barcelona. A partir de la pròpia recerca, va mostrar documents i fotografies fetes pel mateix Arissa i per altres membres de l’agrupació fotogràfica i fotògrafs de Sant Andreu: Miquel Viñas, Andreu Pinyol, Francesc Castells, Lluís Batlle, Josep Girabal, etc. És va glossar també la figura de Mossén Clapés, estudiós i historiador del barri de Sant Andreu i bon amic d’Antoni Arissa.

20141006_Ricard_07

Al llarg de la conferència vam poder comptar amb la participació d’alguns assistents ben pròxims com la M. Àngels Arissa i l’Helena Sacasas, filla i neta del fotògraf respectivament. També va intervenir breument Pau Vinyes com a historiador de Sant Andreu.

Com a fi de festa hi va haver un xeflis amb cava i pastís, amb les tres veles de rigor, per celebrar el tercer aniversari de la constitució de l’associació Fotoconnexió.

Per molts anys!

Els comentaris estan tancats.Últimes notícies

Informa't de les últimes notícies relacionades amb el funcionament de Fotoconnexió i/o amb l'activitat dels seus socis. Si vols compartir alguna informació amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte.

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió. 18/01/16

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió celebrada a les Cotxeres de Sants el dilluns 18 de gener de 2016.

Visita exposició “Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat”. 20/02/16

Visita guiada a l’exposició Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat (Sabadell, 1909-1936) a càrrec d’Isabel Pardo i David Gonzàlez tècnics de la...

Visita exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda”. 16/02/16

Visita guiada a l’exposició Distinció. Un segle de fotografia de moda a càrrec de Juan Naranjo, comissari de la mostra.

L’exposició Distinció. Un segle de...