Fototertúlia Barcelona i la daguerrotipia: avatars, problemes i anècdotes d’una recerca al Cercle Artístic de Sant Lluc. 13/04/2015


4 juny 2015 , per Fotoconnexió Notícies. Comentaris tancats a Fototertúlia Barcelona i la daguerrotipia: avatars, problemes i anècdotes d’una recerca al Cercle Artístic de Sant Lluc. 13/04/2015

Fototertúlia Barcelona i la daguerrotipia: avatars, problemes i anècdotes d’una recerca al Cercle Artístic de Sant Lluc. 13/04/2015

Fototertúlia Barcelona i la daguerrotipia: avatars, problemes i anècdotes duna recerca al Cercle Artístic de Sant Lluc. A càrrec de Jep Martí i María de los Santos García Felguera. Dilluns 13 d’abril de 2015.

En la seva tertúlia, el Jep Martí i la María de los Santos García Felguera van reconstruir i relatar les problemàtiques que apareixen, freqüentment, en el camp de la recerca relacionada amb fotografia del segle XIX. El cas d’estudi al que es van referir va ser el de la seva recent aportació, realitzada amb ocasió de la celebració de l’exposició El daguerreotip. L’inici de la fotografia, organitzada per l’AFB el 2014, i que ha estat divulgada mitjançant el catàleg corresponent.

Fotografies: Arturo Cañigueral. Text: Carmen Perrotta

Fotografies: Arturo Cañigueral. Text: Carmen Perrotta

Al llarg del relat es va posar de relleu com funciona una recerca d’aquest tipus, des de la seva gènesi fins a la publicació dels resultats, i quins son els obstacles que poden aparèixer i les decisions que s’han de prendre per a que la recerca tiri endavant i sigui rigorosa.

El format de la tertúlia és va allunyar del “formal” o “acadèmic” i es va convertir, a arran de les anècdotes i de les experiències narrades, en una xerrada distesa entre els expositors i els assistents.

Els comentaris estan tancats.Últimes notícies

Informa't de les últimes notícies relacionades amb el funcionament de Fotoconnexió i/o amb l'activitat dels seus socis. Si vols compartir alguna informació amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte.

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió. 18/01/16

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió celebrada a les Cotxeres de Sants el dilluns 18 de gener de 2016.

Visita exposició “Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat”. 20/02/16

Visita guiada a l’exposició Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat (Sabadell, 1909-1936) a càrrec d’Isabel Pardo i David Gonzàlez tècnics de la...

Visita exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda”. 16/02/16

Visita guiada a l’exposició Distinció. Un segle de fotografia de moda a càrrec de Juan Naranjo, comissari de la mostra.

L’exposició Distinció. Un segle de...