Fototertúlia El nu a l’obra d’Antoni Esplugas. A càrrec de Mayte Lingg. Cercle Artístic de Sant Lluc. 8/6/2015


12 juliol 2015 , per Fotoconnexió Notícies. Comentaris tancats a Fototertúlia El nu a l’obra d’Antoni Esplugas. A càrrec de Mayte Lingg. Cercle Artístic de Sant Lluc. 8/6/2015

Fototertúlia El nu a l’obra d’Antoni Esplugas. A càrrec de Mayte Lingg. Cercle Artístic de Sant Lluc. 8/6/2015

Amb eficàcia i concisió Mayte va parlar de l’estudi que ha fet recentment sobre el fons Antonio Esplugas (FONS ANC1-402 ) que conserva l’Arxiu Nacional de Catalunya, tot centrant-se en la part digitalitzada i en els temes de nu.

Mayte Lingg va començar presentant el fotògraf en el seu ambient barceloní i dins de la saga fotogràfica Esplugas, per entrar després en aquest fons. Després d’un quadre quantitatiu sobre formats de les plaques i poses de models, va presentar alguns exemples de diferents tipologies de nus, sempre de dones, en diferents postures i sempre fetes a l’estudi.

2015-06-08 El nu a l'obra d'Antoni Esplugas_3_Jep Marti Fototertulia_May Lingg

El silenci que històricament acompanyava aquest tipus de temes i la seva circulació clandestina planteja moltes preguntes, que van donar lloc a un animat col·loqui sobre el nu (la seva finalitat, utilitat, circulació, usos, formats, relacions amb la pintura , estatus de les models, etc).

Text: María de los Santos García Felguera. Fotografies: Jep Martí

Els comentaris estan tancats.Últimes notícies

Informa't de les últimes notícies relacionades amb el funcionament de Fotoconnexió i/o amb l'activitat dels seus socis. Si vols compartir alguna informació amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte.

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió. 18/01/16

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió celebrada a les Cotxeres de Sants el dilluns 18 de gener de 2016.

Visita exposició “Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat”. 20/02/16

Visita guiada a l’exposició Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat (Sabadell, 1909-1936) a càrrec d’Isabel Pardo i David Gonzàlez tècnics de la...

Visita exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda”. 16/02/16

Visita guiada a l’exposició Distinció. Un segle de fotografia de moda a càrrec de Juan Naranjo, comissari de la mostra.

L’exposició Distinció. Un segle de...