Fototertúlia El sesgo del mugshot: una historia de culpabilidad A càrrec de Lourdes Delgado Fernández al Cercle Artístic de Sant Lluc. 6/7/2015


10 agost 2015 , per Fotoconnexió Notícies. Comentaris tancats a Fototertúlia El sesgo del mugshot: una historia de culpabilidad A càrrec de Lourdes Delgado Fernández al Cercle Artístic de Sant Lluc. 6/7/2015

Fototertúlia El sesgo del mugshot: una historia de culpabilidad A càrrec de Lourdes Delgado Fernández al Cercle Artístic de Sant Lluc. 6/7/2015

Amb la seva tertúlia la Lourdes Delgado, enginyera i fotògrafa professional, ha ofert una aproximació al tema de la seva tesi doctoral actualment en desenvolupament.

A partir de l’experiència de la justícia nord-americana, en matèria d’identificació criminal, Lourdes Delgado ha començat a qüestionar-se l’eficiència d’aquest sistema que utilitza, sense criteris en comú entre els diferents estats, el retrat fotogràfic. La seva teoria sobre els errors produïts per aquest procediment, és avalada per les denúncies d’institucions del país i pels estudis científics sobre la memorització de trets i la identificació de persones.

2015-07-06 El sesgo del mugshot_03_R Marco (L Delgado)

En la fototertúlia s’han donat, a més de referències sobre casos d’identificació errònia, notícies historiogràfiques sobre l’origen d’aquest sistema, proporcionant diversos exemples, extrets de la premsa nord-americana vuitcentista, sobre la recepció d’aquest nou procediment tant per part de la societat com de les institucions policials. L’enregistrament fotogràfic desembocaria, doncs, en les “ROGUES’ GALLERY”. Aquestes últimes serien, durant un temps, el gran atractiu de moltes ciutats dels Estats Units.

Text: Carmen Perrotta. Fotografies: Ricard Marco

Els comentaris estan tancats.Últimes notícies

Informa't de les últimes notícies relacionades amb el funcionament de Fotoconnexió i/o amb l'activitat dels seus socis. Si vols compartir alguna informació amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte.

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió. 18/01/16

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió celebrada a les Cotxeres de Sants el dilluns 18 de gener de 2016.

Visita exposició “Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat”. 20/02/16

Visita guiada a l’exposició Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat (Sabadell, 1909-1936) a càrrec d’Isabel Pardo i David Gonzàlez tècnics de la...

Visita exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda”. 16/02/16

Visita guiada a l’exposició Distinció. Un segle de fotografia de moda a càrrec de Juan Naranjo, comissari de la mostra.

L’exposició Distinció. Un segle de...