Fototertúlia Fotogravat, cent-seixanta anys desprès de Henry Fox Talbot a càrrec de Carles Mitjà. Cercle Artístic de Sant Lluc 5/10/2015


29 desembre 2015 , per Fotoconnexió Notícies. Comentaris tancats a Fototertúlia Fotogravat, cent-seixanta anys desprès de Henry Fox Talbot a càrrec de Carles Mitjà. Cercle Artístic de Sant Lluc 5/10/2015

Fototertúlia Fotogravat, cent-seixanta anys desprès de Henry Fox Talbot a càrrec de Carles Mitjà. Cercle Artístic de Sant Lluc 5/10/2015

El 1826 Nicéphore Niépce realitzà el primer fotogravat de la historia. El 1852, Henry Fox Talbot patentà la primera tècnica de fotogravat amb metodologia estructurada. Cent-seixanta i escaig anys desprès, aquesta tècnica és encara una de les formes més belles de presentació de la imatge fotogràfica. Carles Mitjà ens ha parlat dels inicis del fotogravat, ha repassat les particularitats del procediment inicial de Talbot i ens ha aclarit algunes confussions dels primers procediments. Després de presentar les millores tècniques i les alternatives sorgides durant el Segle XX, finalment, ens ha explicat alguns dels avantatges que aporten les actuals tecnologies digitals i que ell utilitza com a complement per a millorar els procediments antics.

12027146_920395664664914_6079441377643326816_o

Els comentaris estan tancats.Últimes notícies

Informa't de les últimes notícies relacionades amb el funcionament de Fotoconnexió i/o amb l'activitat dels seus socis. Si vols compartir alguna informació amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte.

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió. 18/01/16

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió celebrada a les Cotxeres de Sants el dilluns 18 de gener de 2016.

Visita exposició “Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat”. 20/02/16

Visita guiada a l’exposició Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat (Sabadell, 1909-1936) a càrrec d’Isabel Pardo i David Gonzàlez tècnics de la...

Visita exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda”. 16/02/16

Visita guiada a l’exposició Distinció. Un segle de fotografia de moda a càrrec de Juan Naranjo, comissari de la mostra.

L’exposició Distinció. Un segle de...