175 anys de fotografia a Barcelona

Taula rodona Excursionisme i fotografia, a càrrec de José Manuel Torres, Ramon Barnadas i Victòria Bonet el 9 de desembre de 2014 a l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya.

Els conferenciants van oferir una introducció a la temàtica de la fotografia com a mitjà documental en la pràctica excursionista, des dels anys ’50 del segle XIX fins als ’30 del segle XX.

Va obrir la sessió en Ramon Barnadas, que va oferir un breu recorregut sobre la fotografia de muntanya des dels inici europeus, citant casos com els de Joseph Tairraz o August Rosaille Bisson, fins als primers fotògrafs excursionistes catalans.

En la següent intervenció en José Manuel Torres va presentar els personatges d’Antoni Arissa i Antoni Gallardo Garriga, com a exemples de fotògrafs productors, a partir de la pràctica excursionista, de material formalment i iconogràficament molt divergent.

La sessió la va tancar la ponència de la Victòria Bonet sobre els orígens fundacionals de l’AFC, fent èmfasis en les seves arrels procedents del món excursionista.