Dimecres 3 d’agost, malgrat la inusual data de fer una activitat fotoconnectada, un grup d’una mica més d’una dotzena de socis de Fotoconnexió i del Cercle Artístic Sant Lluc va poder gaudir d’una visita guiada a les sales de les dues exposicions que ofereix el Centre KBr de la Fundació MAPFRE. La primera part de la visita va ser a l’exposició Bleda y Rosa, comissariada per Marta Dahó. Es presenta la totalitat de la seva obra, nou projectes, des de “Camps de futbol” i “Camps de batalla”, fins als més recents, “Corporacions” i “Promptuari”. Donat el nombre i les dimensions de les fotografies, s’ha optat per pantalles on es van projectant les fotografies de cada projecte.
La guia va anar interpel·lant els assistents per ajudar-nos a aprofundir una mica (només veure cadascuna de les fotografies un cop ja suposa una visita de més d’una hora) en els significats de cadascun dels projectes.

A l’Espai 2 hi trobem l’exposició Ressonàncies, comissariada per Joan Fontcuberta. Una selecció de fotografies “clàssiques” de la col·lecció de la Fundació Mapfre (Lee Friedlander, Garry Winogrand, Diane Arbus…) serveixen com a introducció al treball de joves creadors de la postfotografia (Paolo Cirio, Juana Gost, Kurt Caviezel, Jon Rafman , Joachim Schmid i Miguel Ángel Tornero). Una exposició molt inquietant, tant per les imatges com pel significat ocult darrere d’elles.

I recordeu que per al dia 19 d’agost, amb motiu del Dia Mundial de la Fotografia, Fundació MAPFRE ofereix entrades gratuïtes a aquestes exposicions a través de l’enllaç:

https://www.fundacionmapfre.org/arte-y-cultura/compra-de-entradas/ressonancies-catalan/

(Fotografies d’Elisa Bonet i Albert Bada)

 

      

 

      

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.