El 22 de desembre passat, vam tenir la sort de poder gaudir d’una visita guiada a les exposicions Carrie Mae Weems. Un gran gir dins del possible i KBr Flama 22. Joves talents de les escoles de fotografia al centre KBr de MAPFRE.

Carrie Mae Weems. La vora del temps – Antiga Roma

Artista multidisciplinària, Carrie Mae Weems és coneguda sobretot pel treball fotogràfic que desenvolupa des de fa prop de quaranta anys. Aquesta exposició revisa cronològicament tota la seva obra i pretén subratllar la manera com Weems aborda la fotografia com una avançada al seu temps i projecta sempre les seves imatges cap al futur amb un sentiment d’esperança incansable. Des de les primeres fotografies, centrades en familiars i amics, desenvolupa a poc a poc una visió més àmplia que qüestiona la història i els estereotips alhora que es pregunta pels que exerceixen el poder sobre aquells que no es poden defensar. Les obres de Weems parlen de la violència que s’exerceix de forma deliberada, però deixa alhora lloc a les escenes d’intimitat i amor.

Guillermo Fernández. Serie The Holy Innocents, 2019

Per altra banda, el projecte KBr Flama té com a objectiu donar visibilitat anualment al talent més jove que sorgeix de les escoles de fotografia de Barcelona. Per a això, el KBr compta amb la imprescindible complicitat de Grisart, Idep Barcelona, IEFC i Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona, quatre entitats acadèmiques compromeses amb la docència i els estudis de fotografia. L’exposició KBr Flama 22 és la segona edició d’aquest projecte i presenta els treballs de Nanouch Congost (Girona, 1999), Guillermo Fernández (Granada, 1991), Jordi Miquel Riera (Girona, 1977) i Sílvia Parés (Vic, 1997). Els seus projectes van ser seleccionats mitjançant un rigorós procés de visionat, en el qual van participar com a jurats Horaci Fernández, Carles Guerra, Joana Hurtado i Arianna Rinaldo.

      

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.