Bibliografia bàsica de fotografia


1 abril 2012 , per Fotoconnexió Notícies. Comentaris tancats a Bibliografia bàsica de fotografia

Les imatges prenen darrerament un protagonisme renovat; l’edició d’àlbums, les exposicions, les polèmiques patrimonials o les reivindicacions dels col·lectius professionals han posat el món de la fotografia al centre de l’objectiu del Servei de Biblioteques, que amplia el camp difonent una tria bàsica de llibres dedicats a l’art fotogràfic.

La bibliografia aplega els títols que haurien de constituir el fons inicial d’una biblioteca pública, per la qual cosa, la tria té en compte exclusivament les obres disponibles en el mercat. La proposta recull 124 obres seleccionades per
l’equip de treball bibliogràfic del Servei de Biblioteques amb la col·laboració de Yuri López Llambí i Walter Llorach Freixes, de la Biblioteca Agustí Centelles de Barcelona, que disposa d’un fons especialitzat en la matèria.

La selecció proposada es pot obtenir també a l’espai de cerca del SIS on s’actualitza sistemàticament la informació bibliogràfica. Amb aquest criteri, s’acaba de revisar la tria d’obres recomanades de la classe 7, Belles arts i esports (3.298 títols), així com la bibliografia bàsica de cada subdivisió (1.692 títols). Per consultar la proposta bibliogràfica de cada matèria només us cal utilitzar els camps “Classificació” i “Lot bàsic”. Un cop obtingut el llistat amb les
referències seleccionades podeu descarregar-lo en un fitxer en format full de càlcul Excel que confiem us sigui útil per gestionar la proposta bibliogràfica. Per localitzar les biblioteques en què es troben disponibles els títols recomanats
podeu consultar els dos catàlegs de biblioteques públiques existents a Catalunya: Argus, catàleg de les biblioteques públiques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre, i Aladí, catàleg col·lectiu de les biblioteques públiques de la província de Barcelona.

Accediu al document fent click aquí

 

Els comentaris estan tancats.Últimes notícies

Informa't de les últimes notícies relacionades amb el funcionament de Fotoconnexió i/o amb l'activitat dels seus socis. Si vols compartir alguna informació amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte.

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió. 18/01/16

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió celebrada a les Cotxeres de Sants el dilluns 18 de gener de 2016.

Visita exposició “Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat”. 20/02/16

Visita guiada a l’exposició Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat (Sabadell, 1909-1936) a càrrec d’Isabel Pardo i David Gonzàlez tècnics de la...

Visita exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda”. 16/02/16

Visita guiada a l’exposició Distinció. Un segle de fotografia de moda a càrrec de Juan Naranjo, comissari de la mostra.

L’exposició Distinció. Un segle de...