Què fem?

 

El Daguerre de Sants, memòria d’un barri

El Daguerre de Sants és el primer projecte iniciat per Fotoconnexió i representa perfectament els objectius de l’associació.

El Daguerre de SantsFotografia Daguerre és un estudi fotogràfic situat al número 78 del carrer de Sants de Barcelona, un establiment únic a Barcelona, que va ser inaugurat el 1916 i construït expressament com a taller de fotografia. La conservació de l’edifici i el seu patrimoni fotogràfic suposa, per a Fotoconnexió, la salvaguarda d’una part de la història de la fotografia, així com la de Sants i els seus habitants.

Fotografia Daguerre és un dels pocs estudis fotogràfics en la seva tipologia que es manté en actiu a la ciutat. Actualment és regentat per Francesc Tàpia Bonet, la tercera generació de fotògrafs. Tot i que ha patit transformacions al llarg dels anys, l’establiment conserva l’estructura principal i les dependències originals d’una galeria de retrat “clàssic”.El Daguerre de Sants

A través d’una campanya de micromecenatge, es va organitzar El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri, una exposició fotogràfica itinerant que mostra, a partir d’una recerca històrica i documental, la biografia de Martí Bonet, el primer fotògraf de la família, els seus successors i el treball realitzat en aquesta centenaria i singular galeria de fotografia.

L’exposició El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri es va inaugurar a la Sala Lluïsa Franch de les Cotxeres de Sants l’octubre de 2013 i després va itinerar per la Sala Nova de Sant Medir de la Bordeta (2013), la Sala Anselm Cartañá de la seu del Districte de Sants-Montjuïc (2014), el vestíbul de la Universitat Pompeu Fabra (2014), l’Arxiu Municipal de Terrassa (2015), la Fundació Jordi Sierra i Fabra de Barcelona (2015) i el festival Fotographic Parets de Parets del Vallès (2015).
El Daguerre de Sants

A més durant el 2014 es va col·locar una placa commemorativa a la façana de l’estudi Fotografia Daguerre i, Fotoconnexió, va presentar el llibre L’estudi Fotografia Daguerre de Sants editat per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

 

 

 

Descarrega el llibre L'estudi de Fotografia Daguerre de Sants

Descarrega el llibre

 

 

Blog El Daguerre de Sants

El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri és un projecte que també inclou la participació dels veïns de Sants i la recuperació de la memòria visual del barri. Amb aquesta finalitat es va organitzar una crida ciutadana per a recollir fotografies de retrats familiars i digitalitzar-les.
Les imatges recuperades més les activitats relacionades amb l’exposició, el ressò als mitjans de comunicació, així com les notícies i les investigacions aportades pels nostres col·laboradors, es poden consultar al blog El Daguerre de Sants:

 

 

Fes-te'n soci

Ser soci de Fotoconnexió significa gaudir d’una sèrie de descomptes, promocions i altres condicions especials sólo presentant el teu carnet de Fotoconnexió.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.