175è aniversari de la primera fotografia feta a Barcelona


12 novembre 2014 , per Fotoconnexió Projectes. Comentaris tancats a 175è aniversari de la primera fotografia feta a Barcelona

175è aniversari de la primera fotografia feta a Barcelona

El dia 7 de gener de 1839 s’anunciava públicament a París el procediment que havia de permetre fixar mecànica i químicament la imatge que es forma a la càmera fosca: naixia la fotografia, i la humanitat entrava en una nova era. Uns mesos més tard, el 10 de novembre de 1839, l’invent de Daguerre arribava a Barcelona de la mà de Pere Felip Monlau i Ramon Alabern Moles, amb el suport de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Ramon Alabern va executar al Pla de Palau el primer daguerreotip que es feia a l’Espanya peninsular, amb una vista de la Llotja i la casa Xifré de Barcelona.

Per commemorar el 175è aniversari de l’esdeveniment que ha canviat radicalment la manera de mirar, veure, pensar i explicar tot el que ens envolta, FOTOCONNEXIÓ, en col·laboració amb altres entitats i institucions, ha programat un conjunt d’activitats des del 8 de novembre al 15 de desembre de 2014.

Els comentaris estan tancats.Últimes notícies

Informa't de les últimes notícies relacionades amb el funcionament de Fotoconnexió i/o amb l'activitat dels seus socis. Si vols compartir alguna informació amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte.

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió. 18/01/16

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió celebrada a les Cotxeres de Sants el dilluns 18 de gener de 2016.

Visita exposició “Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat”. 20/02/16

Visita guiada a l’exposició Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat (Sabadell, 1909-1936) a càrrec d’Isabel Pardo i David Gonzàlez tècnics de la...

Visita exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda”. 16/02/16

Visita guiada a l’exposició Distinció. Un segle de fotografia de moda a càrrec de Juan Naranjo, comissari de la mostra.

L’exposició Distinció. Un segle de...