175 ANYS del primer daguerreotip fet a Barcelona (1839 – 2014). 8/11/2014


19 novembre 2014 , per Fotoconnexió Notícies. Comentaris tancats a 175 ANYS del primer daguerreotip fet a Barcelona (1839 – 2014). 8/11/2014

175 ANYS del primer daguerreotip fet a Barcelona (1839 – 2014). 8/11/2014

El “Taller fotogràfic. El retratista ambulant” és la primera de les activitats que ha organitzat Fotoconnexió per commemorar els 175 anys del primer daguerreotip fet a Barcelona. Aquesta activitat ha estat dirigida per Pep Parer, Noèlia Pérez i Mayte Lingg amb la col·laboració dels fotoconnectats assistents i es va realitzar el 8 de novembre de 2014.

IMG-20141108-WA0002

El punt de reunió ha estat al Pla de Palau, concretament al carrer del General Castaños, al costat de la placa commemorativa del primer daguerreotip fet a Barcelona. Després tot el grup s’ha desplaçat al Museu d’Història de Catalunya per a realitzar un taller de retrat amb càmera de plaques 9×12 cm i experimentar amb un laboratori de revelatge fotogràfic portàtil.

Foto: Artur Cañigueral

Foto: Artur Cañigueral

El grup d’assitents s’ha pogut retratar en un plató pintat i muntat per a l’ocasió junt amb figurants vestits d’època, obtenir negatius en paper que, un cop revelats, s’han pogut passar a positiu per mitjà de la reproducció digital amb càmera o mòbil. També s’ha gaudit de la instal·lació de dues càmeres esteneopeiques fetes de cartró i col·locades a la terrassa del museu, des d’on es podien veure unes magnífiques vistes del port de Barcelona i mirar la imatge invertida dels amics a l’interior de la càmera quan hi passaven per davant.

Els comentaris estan tancats.Últimes notícies

Informa't de les últimes notícies relacionades amb el funcionament de Fotoconnexió i/o amb l'activitat dels seus socis. Si vols compartir alguna informació amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte.

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió. 18/01/16

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió celebrada a les Cotxeres de Sants el dilluns 18 de gener de 2016.

Visita exposició “Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat”. 20/02/16

Visita guiada a l’exposició Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat (Sabadell, 1909-1936) a càrrec d’Isabel Pardo i David Gonzàlez tècnics de la...

Visita exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda”. 16/02/16

Visita guiada a l’exposició Distinció. Un segle de fotografia de moda a càrrec de Juan Naranjo, comissari de la mostra.

L’exposició Distinció. Un segle de...