Conferència “Els inicis del daguerreotip a Barcelona. De l’experimentació al retrat” a càrrec de María de los Santos García Felguera i Jep Marti i Baiget


20 novembre 2014 , per Fotoconnexió Notícies. Comentaris tancats a Conferència “Els inicis del daguerreotip a Barcelona. De l’experimentació al retrat” a càrrec de María de los Santos García Felguera i Jep Marti i Baiget

Conferència “Els inicis del daguerreotip a Barcelona. De l’experimentació al retrat” a càrrec de María de los Santos García Felguera i Jep Marti i Baiget

175 ANYS del primer daguerreotip fet a Barcelona (1839 – 2014)

Conferència “Els inicis del daguerreotip a Barcelona. De l’experimentació al retrat” a càrrec de María de los Santos García Felguera i Jep Marti i Baiget. Activitat realitzada a la Casa Elizalde el 13 de novembre de 2014 en el marc de la commemoració dels 175 anys del primer daguerreotip fet a Barcelona.

Fotografia: Artur Cañigueral

Fotografia: Artur Cañigueral

La conferència ha servit per saber quins van ser els responsables del descobriment de la fotografia –aleshores daguerreotip- i qui i com va contribuir a la seva difusió fins a realitzar, el 10 de novembre de 1839, la primera fotografia feta a Barcelona.

Els pioners van ser pintors, gravadors i científics vinculats a institucions culturals i científiques, però aviat va sorgir un nou professional, el retratista, que arribat d’arreu, es va instal·lar al centre de Barcelona.

Els comentaris estan tancats.Últimes notícies

Informa't de les últimes notícies relacionades amb el funcionament de Fotoconnexió i/o amb l'activitat dels seus socis. Si vols compartir alguna informació amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte.

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió. 18/01/16

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió celebrada a les Cotxeres de Sants el dilluns 18 de gener de 2016.

Visita exposició “Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat”. 20/02/16

Visita guiada a l’exposició Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat (Sabadell, 1909-1936) a càrrec d’Isabel Pardo i David Gonzàlez tècnics de la...

Visita exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda”. 16/02/16

Visita guiada a l’exposició Distinció. Un segle de fotografia de moda a càrrec de Juan Naranjo, comissari de la mostra.

L’exposició Distinció. Un segle de...