Els primers cents anys de la fotografia a Tortosa. 13/02/2015 al MMB


19 març 2015 , per Fotoconnexió Notícies. Comentaris tancats a Els primers cents anys de la fotografia a Tortosa. 13/02/2015 al MMB

Els primers cents anys de la fotografia a Tortosa. 13/02/2015 al MMB

Els primers cents anys de la fotografia a Tortosa, a càrrec de l’Albert Curto, director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, ha estat la primera xerrada dels Cicles fotoconnectats al MMB, que amb data 13 de febrer de 2015, ha iniciat Fotoconnexió amb la col·laboració del Museu Maritim de Barcelona.

2015-02-13_Cicles fotoconnectats MMB_100_anys_foto_Tortosa_04_Artur_Canyigueral

L’Albert Curto ens ha parlat dels dos primers daguerreotips fets a Tortosa dels quals ens han arribat notícies, els retratistes pioners de finals del segle XIX -Bonaventura Masdeu, Joan Ortiz i Josep Vicente Roca- i els de principis del XX -J. Brull, Escudé, Ros, Garrido i Andreu-. També ha mostrat les primeres vistes de la ciutat fetes per fotògrafs locals i altres de forànis, com l’enginyer suís Karl Stefan “Pista” Hitz. Una aportació important per a la història de la fotografia la van fer els científics Jaume Ferran i Innocent Paulí.

Entre els objectius de l’Arxiu Comarcal està la recerca i la difusió de la història de Tortosa i la seva zona d’influència a les Terres de l’Ebre, és per aquest motiu que organitza exposicions dels fons fotogràfics propis i publica llibres d’autors com el mateix “Pista” Hitz o José Daufí, fotògraf de la postguerra.

L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre està preparant una exposició de Joan Sorli, fotògraf minuter, que amb la col·laboració de Fotoconnexió, s’inaugurarà possiblement a Barcelona el primer trimestre de l ‘any 2016.

Ricard Marco

Els comentaris estan tancats.Últimes notícies

Informa't de les últimes notícies relacionades amb el funcionament de Fotoconnexió i/o amb l'activitat dels seus socis. Si vols compartir alguna informació amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte.

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió. 18/01/16

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió celebrada a les Cotxeres de Sants el dilluns 18 de gener de 2016.

Visita exposició “Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat”. 20/02/16

Visita guiada a l’exposició Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat (Sabadell, 1909-1936) a càrrec d’Isabel Pardo i David Gonzàlez tècnics de la...

Visita exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda”. 16/02/16

Visita guiada a l’exposició Distinció. Un segle de fotografia de moda a càrrec de Juan Naranjo, comissari de la mostra.

L’exposició Distinció. Un segle de...