L’exposició “El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri” al festival Fotographic Parets’15


12 juliol 2015 , per Fotoconnexió Notícies. Comentaris tancats a L’exposició “El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri” al festival Fotographic Parets’15

L’exposició “El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri” al festival Fotographic Parets’15

Amb motiu de la celebració de la 3a edició del festival Fotographic Parets que organitza l’Associació Fotogràfica de Parets amb la col·laboració de l’Ajuntament de Parets del Vallès, s’ha exhibit l’exposició fotogràfica itinerant El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri patrocinada Fotoconnexió.

Fotografia Daguerre, situat al número 78 del carrer de Sants de Barcelona, és un estudi de retrat fotogràfic únic a Barcelona amb cent anys d’antiguitat que, fet construir expressament pel fotògraf Martí Bonet, encara conserva l’estructura principal i les dependències originals d’una galeria de retrat clàssic. És un dels pocs en la seva tipologia que es manté en actiu a la ciutat i, actualment, és regentat per Francesc Tàpia Bonet, la tercera generació de fotògrafs. La conservació d’aquest edifici i el seu patrimoni fotogràfic suposa la salvaguarda d’una part de la història de la fotografia, així com la de Sants i els seus habitants.

Des de l’octubre de 2013 que El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri es va inaugurar a les Cotxeres de Sants, aquesta exposició ha passat per la Sala Nova de Sant Medir, la Sala Anselm Cartañá de la seu del Districte de Sants-Montjuïc, el vestíbul de la Universitat Pompeu Fabra, l’Arxiu Municipal de Terrassa i la Fundació Jordi Sierra i Fabra. A més durant el 2014 es va col·locar una placa commemorativa a la façana de l’estudi Fotografia Daguerre i, Fotoconnexió, va presentar un llibre editat per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

6 i 7 de juny de 2015
Poliesportiu Joaquim Rodríguez
Parets del Vallès

Els comentaris estan tancats.Últimes notícies

Informa't de les últimes notícies relacionades amb el funcionament de Fotoconnexió i/o amb l'activitat dels seus socis. Si vols compartir alguna informació amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte.

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió. 18/01/16

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió celebrada a les Cotxeres de Sants el dilluns 18 de gener de 2016.

Visita exposició “Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat”. 20/02/16

Visita guiada a l’exposició Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat (Sabadell, 1909-1936) a càrrec d’Isabel Pardo i David Gonzàlez tècnics de la...

Visita exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda”. 16/02/16

Visita guiada a l’exposició Distinció. Un segle de fotografia de moda a càrrec de Juan Naranjo, comissari de la mostra.

L’exposició Distinció. Un segle de...