Visita guiada a l’exposició Càmeres submarines. El repte de fotografiar sota l’aigua. MMB 12/3/2015


29 maig 2015 , per Fotoconnexió Notícies. Comentaris tancats a Visita guiada a l’exposició Càmeres submarines. El repte de fotografiar sota l’aigua. MMB 12/3/2015

Visita guiada a l’exposició Càmeres submarines. El repte de fotografiar sota l’aigua. MMB 12/3/2015

El socis i simpatitzants de Fotoconnexió van assistir a una visita guiada a l’exposició sobre fotografia submarina, que ha tingut lloc al MMB del 24 d’octubre de 2014 al 12 d’abril de 2015, a càrrec de Sílvia Dahl, comissaria de l’exposició i conservadora de col·leccions fotogràfiques del MMB, i Enrique Dauner, biòleg i reconegut expert en fotografia subaquàtica.

acr_sub_120315_6

La mostra recull l’evolució de la tècnica des del segle XIX fins l’actualitat amb unes 200 peces de col·leccions privades i públiques nacionals i internacionals. Es poden veure càmeres fotogràfiques, caixes estanques, càmeres de filmar, llibres, fotografies, enginys per bussejar… Peces tan singulars i úniques, com ara la rèplica de la primera càmera de fotografia submarina (1893), de Louis Boutan; les revolucionàries càmeres Rolleimarin de Hans Hass; un exemplar de la revista National Geographic (1927), on es publica la primera fotografia subaquàtica en color; l’equip de bus utilitzat pel pioner català de la immersió submarina, Eduard Admetlla, quan va batre el rècord mundial d’immersió -100 m (1957), i les càmeres que van filmar pel·lícules com ara Le grand bleu (1988) i Titanic (1997).

Entrevista de BTV a Sílvia Dalh:

http://www.bcnunderwaterfest.com/ca/btv-conexion-bcn/

Els comentaris estan tancats.Últimes notícies

Informa't de les últimes notícies relacionades amb el funcionament de Fotoconnexió i/o amb l'activitat dels seus socis. Si vols compartir alguna informació amb nosaltres no dubtis en posar-te en contacte.

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió. 18/01/16

Assemblea General Ordinaria de Socis de Fotoconnexió celebrada a les Cotxeres de Sants el dilluns 18 de gener de 2016.

Visita exposició “Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat”. 20/02/16

Visita guiada a l’exposició Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat (Sabadell, 1909-1936) a càrrec d’Isabel Pardo i David Gonzàlez tècnics de la...

Visita exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda”. 16/02/16

Visita guiada a l’exposició Distinció. Un segle de fotografia de moda a càrrec de Juan Naranjo, comissari de la mostra.

L’exposició Distinció. Un segle de...