El socis i simpatitzants de Fotoconnexió van assistir a una visita guiada a l’exposició sobre fotografia submarina, que ha tingut lloc al MMB del 24 d’octubre de 2014 al 12 d’abril de 2015, a càrrec de Sílvia Dahl, comissaria de l’exposició i conservadora de col·leccions fotogràfiques del MMB, i Enrique Dauner, biòleg i reconegut expert en fotografia subaquàtica.

acr_sub_120315_6

La mostra recull l’evolució de la tècnica des del segle XIX fins l’actualitat amb unes 200 peces de col·leccions privades i públiques nacionals i internacionals. Es poden veure càmeres fotogràfiques, caixes estanques, càmeres de filmar, llibres, fotografies, enginys per bussejar… Peces tan singulars i úniques, com ara la rèplica de la primera càmera de fotografia submarina (1893), de Louis Boutan; les revolucionàries càmeres Rolleimarin de Hans Hass; un exemplar de la revista National Geographic (1927), on es publica la primera fotografia subaquàtica en color; l’equip de bus utilitzat pel pioner català de la immersió submarina, Eduard Admetlla, quan va batre el rècord mundial d’immersió -100 m (1957), i les càmeres que van filmar pel·lícules com ara Le grand bleu (1988) i Titanic (1997).

Entrevista de BTV a Sílvia Dalh:

http://www.bcnunderwaterfest.com/ca/btv-conexion-bcn/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.