AFB_2

Dimecres 26 de març en Rafel Torrella, comissari de l’exposició “Entorn 1900”, ha realitzat una visita guiada per un grup de socis i simpatitzants de Fotoconnexió. A l’exposició es mostren 150 fotografies, la majoria còpies modernes fetes a partir dels negatius de plaques de vidre, i en una vitrina s’exposen fotografies i objectes fotogràfics de l’època.

En Rafel ha explicat de forma amena i detallada el contingut d’aquesta interessant exposició fotogràfica, que ens mostra els límits muntanyencs de la ciutat de Barcelona, la serra de Collserola, des de Pedralbes a Horta, passant pels turons del Putxet o el Carmel, en unes dates en les que la fotografia ja ha desenvolupat múltiples tècniques recollides pels fotògrafs professionals i els afeccionats, que mostren amb el seu treball la seva implantació en la societat.

El títol, “Entorn 1900”, juga amb els dos conceptes que vol explicar: l’entorn físic de la ciutat i l’entorn temporal d’una època. Aquest doble espai es mostra a través de tres visions: la mirada artística del fotògraf afeccionat, la importància de la fotografia com a eina documental i la plasmació del component humà a través de la instantaneïtat fotogràfica. En les dues primeres visions, l’artística i la documental, les fotografies, atribuïdes a Jaume Anglada, ens mostren la natura verge i la intervenció de les persones sobre el paisatge, on es poden veure escoles, masíes, camins, ermites i altres indrets sense cap presència humana. En la tercera visió, les fotografies mostren aquests espais pròxims a Barcelona amb gent que realitza, principalment, activitats relacionats amb el lleure. L’autor d’aquestes fotografies és Frederic Bordas i Altarriba, uns dels primers membres de l’Associació Catalanista d’Excursions Científiques fundada l’any 1876 i que després, a partir del 1890, va continuar les seves activitats al Centre Excursionista de Catalunya.

Fins el 17 de maig de 2014
Horari: de dilluns a dissabte, de 10 a 19 h . Festius tancat
Entrada gratuïta

http://arxiufotografic.bcn.cat/entorn1900/index.html
http://arxiufotografic.bcn.cat/ca/noticies/exposicio-entorn-1900

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.