El dia 7 de gener de 1839 s’anunciava públicament a París el procediment que havia de permetre fixar mecànica i químicament la imatge que es forma a la càmera fosca: naixia la fotografia, i la humanitat entrava en una nova era. Uns mesos més tard, el 10 de novembre de 1839, l’invent de Daguerre arribava a Barcelona de la mà de Pere Felip Monlau i Ramon Alabern Moles, amb el suport de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Ramon Alabern va executar al Pla de Palau el primer daguerreotip que es feia a l’Espanya peninsular, amb una vista de la Llotja i la casa Xifré de Barcelona.

Per commemorar el 175è aniversari de l’esdeveniment que ha canviat radicalment la manera de mirar, veure, pensar i explicar tot el que ens envolta, FOTOCONNEXIÓ, en col·laboració amb altres entitats i institucions, ha programat un conjunt d’activitats des del 8 de novembre al 15 de desembre de 2014.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.