El “Taller fotogràfic. El retratista ambulant” és la primera de les activitats que ha organitzat Fotoconnexió per commemorar els 175 anys del primer daguerreotip fet a Barcelona. Aquesta activitat ha estat dirigida per Pep Parer, Noèlia Pérez i Mayte Lingg amb la col·laboració dels fotoconnectats assistents i es va realitzar el 8 de novembre de 2014.

IMG-20141108-WA0002

El punt de reunió ha estat al Pla de Palau, concretament al carrer del General Castaños, al costat de la placa commemorativa del primer daguerreotip fet a Barcelona. Després tot el grup s’ha desplaçat al Museu d’Història de Catalunya per a realitzar un taller de retrat amb càmera de plaques 9×12 cm i experimentar amb un laboratori de revelatge fotogràfic portàtil.

Foto: Artur Cañigueral

Foto: Artur Cañigueral

El grup d’assitents s’ha pogut retratar en un plató pintat i muntat per a l’ocasió junt amb figurants vestits d’època, obtenir negatius en paper que, un cop revelats, s’han pogut passar a positiu per mitjà de la reproducció digital amb càmera o mòbil. També s’ha gaudit de la instal·lació de dues càmeres esteneopeiques fetes de cartró i col·locades a la terrassa del museu, des d’on es podien veure unes magnífiques vistes del port de Barcelona i mirar la imatge invertida dels amics a l’interior de la càmera quan hi passaven per davant.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.