175 ANYS del primer daguerreotip fet a Barcelona (1839 – 2014)

Conferència “Els inicis del daguerreotip a Barcelona. De l’experimentació al retrat” a càrrec de María de los Santos García Felguera i Jep Marti i Baiget. Activitat realitzada a la Casa Elizalde el 13 de novembre de 2014 en el marc de la commemoració dels 175 anys del primer daguerreotip fet a Barcelona.

Fotografia: Artur Cañigueral

Fotografia: Artur Cañigueral

La conferència ha servit per saber quins van ser els responsables del descobriment de la fotografia –aleshores daguerreotip- i qui i com va contribuir a la seva difusió fins a realitzar, el 10 de novembre de 1839, la primera fotografia feta a Barcelona.

Els pioners van ser pintors, gravadors i científics vinculats a institucions culturals i científiques, però aviat va sorgir un nou professional, el retratista, que arribat d’arreu, es va instal·lar al centre de Barcelona.

Video: Artur Cañigueral

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.