175 ANYS DE FOTOGRAFIA A BARCELONA

Ruta per recordar els primers estudis de retrat de Barcelona i la seva història des del 1842 al 1905. Activitat a càrrec de Ricard Marco amb el suport de Núria F. Rius i organitzada per la Casa Elizalde amb la col·laboració de Fotoconnexió.
Dissabte 22 de novembre de 2014.

Una visita que proposa conèixer els principals fotògrafs del segle XIX i com es van desplaçar els estudis fotogràfics des del cor de la ciutat cap a la modernitat de l’Eixample de Barcelona.

image

Amb un grup d’unes 20 persones s’ha fet un recorregut al llarg de les Rambles de Barcelona fins el Passeig de Gràcia/Consell de Cent. La ruta ha començant on hi havia l’estudi fotogràfic Napoleon, actual Frontó Colom situat a les Rambles número 18, seguint Rambles amunt, entrant i sortint d’alguns carrers i places veïnes, fins arribar a la Casa Lleó Morera del Passeig de Gràcia, 35, on va treballar Pau Audouard.

Durant més de dues hores s’han visitat varis punts de la ciutat i, amb l’ajuda de documentació i fotografies, s’ha explicat la història de les galeries de retrat i els seus protagonistes –Napoleon, Antoni Esplugas i germans, Adrien Cordiglia, Eduard Carreras, Miquel Aragonès, Félix Laureano, Fialdro, Oscar Audouard, Franck, Rafael Areñas, Moliné i Albareda, Heribert Mariezcurrena, Miquel Matorrodona, Partagàs hermanos, Joan Martí, Amadeu Mariné i Pau Audouard-, els fotògrafs que hi van treballar.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.