175 anys de fotografia a Barcelona

Acte d’homenatge a Maria Dolça Ribas, a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya amb la intervenció d’Eduard Bertran (moderador), María de los Santos García, Maria Dolça Ribas, Palmira González, Josep Maria Ribas i Ricard Marco.

A l’acte es va reconèixer el paper iniciador que per als estudis d’història de la fotografia catalana va significar la tesina de la Maria Dolça Ribas, titulada Los inicios de la fotografía en Barcelona (1839-1859). El treball esmentat es va presentar l’any 1972, a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Barcelona, sota la direcció de Miquel Porter i Moix i signat per Santiago Alcolea.

10869662_10203293603725828_2874071895499996990_o

Una part de les intervencions dels ponents van contextualitzar la tesina de Dolça Ribas a través de la situació històric-social del moment i de la figura d’en Porter. La resta d’oradors va abordar l’estat de la qüestió sobre els arxius fotogràfics, publicacions i associacions creades des de l’aparició de la tesina fins avui dia.

L’aportació de la autora va ser força interessant, atès que va transmetre als oïdors una imatge molt concreta de com va ser la seva feina investigadora (en un context en el qual ningú no havia investigat sobre els inicis de la fotografia barcelonina). L’enumeració dels qüestionaments, de les dificultats i dels èxits de la seva recerca va ser acompanyada de la projecció de material inèdit, aplegat per l’autora durant la fase investigadora.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.