175 ANYS DE FOTOGRAFIA A BARCELONA

Dissabte 24 de gener de 2015 varem celebrar l’última activitat de Fotoconnexió per commemorar el 175è aniversari de la primera fotografia feta a Barcelona. Una ruta per recordar els primers estudis de retrat de Barcelona i la seva història des del 1842 al 1905.

La passejada planteja conèixer els principals fotògrafs del segle XIX i com es van desplaçar els estudis fotogràfics des del cor de la ciutat cap a la modernitat de l’Eixample de Barcelona. L’itinerari, dirigit per Ricard Marco, fotògraf i historiador de la fotografia, fa un recorregut al llarg de les Rambles de Barcelona fins el Passeig de Gràcia/Consell de Cent, des de l’estudi fotogràfic Napoleon, actual Frontó Colom situat a les Rambles número 18, seguint Rambles amunt, visitant alguns carrers i places veïnes, fins arribar a la Casa Lleó Morera del Passeig de Gràcia, 35, on va treballar Pau Audouard.

Fotografia: Francesc Sans

Fotografia: Francesc Sans

Amb l’ajuda de documentació i fotografies, aquesta activitat ens apropa a la història de les galeries de retrat i els seus protagonistes –Napoleon, Antoni Esplugas i germans, Adrien Cordiglia, Eduard Carreras, Miquel Aragonès, Félix Laureano, Fialdro, Oscar Audouard, Franck, Rafael Areñas, Moliné i Albareda, Heribert Mariezcurrena, Miquel Matorrodona, Partagàs hermanos, Joan Martí, Amadeu Mariné i Pau Audouard, entre d’altres.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.