Visita guiada a l’exposició Gabriel Casas al Museu Nacional d’Art de Catalunya a càrrec de Juan Naranjo, comissari de la mostra.28 de maig de 2015

L’exposició reuneix 120 imatges d’un dels moments més importants en la producció del fotògraf, des de 1929, any de la inauguració de l’Exposició Internacional de Barcelona, fins el 1939, tot i que de la Guerra civil espanyola no es conserven gaires imatges. A l’exposició es poden veure còpies d’època, tiratges posteriors del mateix autor i tiratges moderns que mantenen una certa homogeneitat.

Fotografies: Ricard Marco

Fotografies: Ricard Marco

La mostra permet veure la relació de Gabriel Casas amb la Nova Fotografia, amb els temes de la modernitat i amb les preocupacions socials i polítiques del seu temps, fotografies que publicava a les publicacions d’avantguarda del seu temps, com ara la revista Imatges.

Gabriel Casas va ser un dels fotògrafs més importants del nostre país durant el període d’entreguerres. Va ser dels primers en adoptar el llenguatge fotogràfic de la Nova Visió amb l’ús d’enquadraments sorprenents, plànols picats i contrapicats, contrastos de llums i formes, fotografies en moviment, retrats i fotomuntatges.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.