Fotoconnexió: objectius i activitats, presentació a càrrec de Ricard Marco, vicepresident de l’associació, activitat realitzada durant la 3a edició del festival Fotographic Parets el 6 de juny de 2015 de 18 a 19h al Centre Cultural Can Rajoler de Parets del Vallès.

Fotoconnexió va ser creada a Barcelona l’octubre de 2011 per un grup de fotògrafs, arxivers, bibliotecaris, professors d’Història de l’Art, col·leccionistes i investigadors provinents de l’àmbit públic i privat, professional i amateur, amb l’interès comú per a l’estudi de la fotografia i l’audiovisual.

Durant aquests anys de funcionament, un cop al mes, es venen realitzant les Fototertúlies al Cercle Artísitic de Sant Lluc, que són trobades de socis i simpatitzants amb la presentació de xerrades, els Cicles fotoconnectats que són conferències organitzades al Museu Marítim de Barcelona i els tallers Fotos en Conserva, activitat educativa que pretén donar pautes per a la identificació, coservació, tractament arxivístic i digitalització de les fotografies.

Des de Fotoconnexió s’organitzen exposicions, actes, jornades, visites guiades a exposicions i a centres professionals,  publicacions i moltes col·laboracions amb altres entitats i institucions. Els treballs més destacats duts a terme per l’associació són la investigació sobre Fotografia Daguerre, un estudi de retrat fotogràfic centenari situat al barri de Sants de Barcelona i la recuperació i el tractament documental del fons fotogràfic Argelers de Francesc Boix realitzat conjuntament amb la Comissió de la Dignitat.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.