Amb motiu de la celebració de la 3a edició del festival Fotographic Parets que organitza l’Associació Fotogràfica de Parets amb la col·laboració de l’Ajuntament de Parets del Vallès, s’ha exhibit l’exposició fotogràfica itinerant El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri patrocinada Fotoconnexió.

Fotografia Daguerre, situat al número 78 del carrer de Sants de Barcelona, és un estudi de retrat fotogràfic únic a Barcelona amb cent anys d’antiguitat que, fet construir expressament pel fotògraf Martí Bonet, encara conserva l’estructura principal i les dependències originals d’una galeria de retrat clàssic. És un dels pocs en la seva tipologia que es manté en actiu a la ciutat i, actualment, és regentat per Francesc Tàpia Bonet, la tercera generació de fotògrafs. La conservació d’aquest edifici i el seu patrimoni fotogràfic suposa la salvaguarda d’una part de la història de la fotografia, així com la de Sants i els seus habitants.

Des de l’octubre de 2013 que El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri es va inaugurar a les Cotxeres de Sants, aquesta exposició ha passat per la Sala Nova de Sant Medir, la Sala Anselm Cartañá de la seu del Districte de Sants-Montjuïc, el vestíbul de la Universitat Pompeu Fabra, l’Arxiu Municipal de Terrassa i la Fundació Jordi Sierra i Fabra. A més durant el 2014 es va col·locar una placa commemorativa a la façana de l’estudi Fotografia Daguerre i, Fotoconnexió, va presentar un llibre editat per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

6 i 7 de juny de 2015
Poliesportiu Joaquim Rodríguez
Parets del Vallès

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.