Les targetes de visita de la col·lecció Miquel Galmes, custodiada a l’IEFC, vertebren aquesta xerrada a càrrec de Jep Martí, arxiver i historiador de la fotografia, i oferta per Fotoconnexió el dilluns 4 de setembre de 2017, a les 18:30 h, al Cercle Artístic de Sant Lluc.

A la xerrada La dècada prodigiosa de la targeta de visita fotogràfica es parla de l’invent de Disdéri (1854) i la seva arribada a Barcelona i Catalunya. Del radical canvi que va experimentar el comerç de la fotografia a partir dels primers anys seixanta i de la multiplicació dels estudis fotogràfics. De les singularitats que presenten algunes ciutats catalanes (Girona i Figueres). De l’evolució estètica de l’objecte fotogràfic. De la importància del revers de la targeta de visita, per entendre l’evolució que experimenta.

Es presenta una proposta de datació de les targetes de visita durant aquesta primera dècada, i es convida als assistents a aportar dades i punts de vista diversos sobre el format fotogràfic en paper més revolucionari de la història de la fotografia.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.